Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4
Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4
Trafik Tanzim İşaretleri
Girişi Olmayan Yol levhası, her türlü taşıt girişinin yasak olduğu yolların girişlerinde kullanılır ve normal olarak işaretin konulduğu yolun karşı yönden tek yönlü trafiğe ayrılmış olduğunu belirtir.
İçindekiler
Girişi Olmayan Yol levhası Nereye Montaj Edilir ?
Girişi Olmayan Yol levhasının montaj yeri, sürücülerin yanlış bir manevrasına sebebiyet vermeyecek tarzda seçilmeli, gerekiyorsa (TT-26a ve TT-26b nolu veya uygun olan mecburi yön levhalarından birisi ile) işaret levhaları, hem Girişi Olmayan Yol levhası hakkında ön ikaz, hem de yasaklamayı takviye edici olarak kullanılmalıdır.
Girişi Olmayan Yol levhası Nerede Kullanılır ?
Girişi Olmayan Yol levhası çoğunlukla, iki yönlü trafiğin uygun olmadığı ya da istenmediği şehir içi alanlarda trafiği kontrol etmek için kullanılır Ayrıca, bölünmüş yol başlangıçlarında orta refüj üzerinde kullanılan TT-36a nolu Sağdan Gidiniz mecburi yön levhasının sürücülerin yanlış yola girmelerini engellemede yetersiz kaldığı durumlarda kullanılmalıdır.
Girişi Olmayan Yol levhası Yolun Solunda da Kullanılabilir mi ?
Gerekli durumlarda TT-4 nolu Girişi Olmayan Yol işaret levhası yolun solunda da kullanılabilir.
Not: TT-35d nolu İleri ve Sağa Mecburi Yön levhasının kullanımı zorunlu değildir. Kullanılması durumunda kavşağın öncesinde kullanılmalıdır. Yolun solunda kullanılan TT-4 nolu Girişi Olmayan Yol işaret levhası ilave vurgulama istenilen durumlarda kullanılmalıdır.
Girişi Olmayan Yol levhasının Önemi Nedir ?
Karayolu güvenliği bakımından çok önemli olması sebebiyle Girişi Olmayan Yol levhası en uygun konumda ve göze çarpan bir biçimde yerleştirilmesi gerekir. Girişi Olmayan Yol levhası, her zaman için karayolu platformunun sağ tarafına monte edilmelidir. İlave vurgulama gereken kesimlerde yolun sol tarafında da kullanılabilir.